Huis Alarm Systeem | Gids

Bescherm uw huis met een high-tech alarmsysteem.

Wilt u uw huisbeveiligingssysteem upgraden? De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huisalarmsystemen bieden huiseigenaren een betere bescherming tegen indringers en andere potentiële bedreigingen. Met het juiste systeem kunt u uw huis en gezin nu nog beter beschermen.

De geavanceerde alarmsystemen van tegenwoordig zijn uitgerust met verschillende functies die hen onderscheiden van hun voorgangers. Slimme sensoren kunnen elke beweging of inbraak detecteren en een alarm naar uw smartphone of tablet sturen, zelfs wanneer u niet thuis bent. Geavanceerde bewegingsdetectoren bewaken elke activiteit binnen het bereik, terwijl tweewegaudiomogelijkheden u in staat stellen rechtstreeks met het bewakingssysteem te communiceren. Sommige modellen zijn ook uitgerust met ingebouwde camera’s voor extra bewaking. Andere functies zijn automatische deursloten, huisdierensensoren, brandalarmen en meer, zodat u oplossingen op maat kunt krijgen, afhankelijk van uw individuele behoeften.

Wanneer u investeert in een hightech alarmsysteem voor thuis, kunt u er zeker van zijn dat uw huis zowel binnen als buiten te allen tijde beschermd is. Of u nu op vakantie bent of overdag niet thuis bent, deze innovatieve systemen geven u 24 uur per dag de zekerheid dat uw gezin en uw eigendommen veilig zijn.

Huis alarm systeem

Home Beveiligingsalarmsysteem: 7 redenen om te kopen

Huisbeveiliging is een noodzaak geworden voor huiseigenaren, huurders en ondernemers. Met inbraken en overvallen in opkomst is investeren in een alarmsysteem de beste manier om ervoor te zorgen dat uw gezin en eigendommen beschermd zijn tegen schade. Hieronder staan zeven redenen waarom u vandaag nog een huisalarmsysteem zou moeten aanschaffen.

Vredebreuk

Een huisalarmsysteem geeft u de gemoedsrust dat uw gezin beschermd is terwijl u weg bent of ‘s nachts slaapt. De wetenschap dat uw huis de klok rond wordt bewaakt, zorgt ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over diefstal of inbraak, maar gewoon door kunt gaan met uw dagelijkse leven.

Verhoog de waarde van uw huis

Het installeren van een alarmsysteem in uw huis kan ook de waarde van uw huis verhogen als u het ooit wilt verkopen. Potentiële kopers zullen eerder voor uw huis kiezen als ze zien dat het is uitgerust met een geavanceerd beveiligingssysteem, omdat ze zich veiliger zullen voelen in de wetenschap dat hun nieuwe huis goed beschermd is tegen mogelijke risico’s of gevaren.

Kostenefficiënte investering

Hoewel de aanschaf en installatie van een alarmsysteem aanvankelijk kosten met zich meebrengt, is het na verloop van tijd zeer kosteneffectief omdat het indringers ervan weerhoudt uw huis binnen te dringen. Als een inbreker probeert in te breken en ziet dat er een alarmsysteem is geïnstalleerd, zal hij waarschijnlijk een ander, gemakkelijker doelwit zoeken!

Gemakkelijke installatie

Tegenwoordig zijn de meeste moderne huisbeveiligingssystemen voorgeprogrammeerd, zodat u ze binnen enkele minuten zelf kunt installeren. Dit betekent dat u niet hoeft te wachten op lange wachttijden of dure installatiekosten – u hoeft alleen maar de instructies te volgen! Bovendien zijn sommige systemen zelfs draadloos, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het trekken van kabels door muren of plafonds om de sensoren correct te installeren!

Uitgebreide bewaking

De meeste professionele beveiligingsbedrijven bieden uitgebreide bewakingsfuncties waarmee ze de hulpdiensten kunnen bellen als er iets verdachts gebeurt op het terrein terwijl ze weg zijn of ‘s nachts slapen – bijvoorbeeld als bewegingsdetectoren worden geactiveerd door beweging in huis (zoals door een inbreker). Dit extra beschermingsniveau kan u gemoedsrust geven in de wetenschap dat iemand 24/7 over uw welzijn waakt!

Toegankelijkheid op afstand

Veel hoogwaardige thuisbeveiligingssystemen hebben tegenwoordig functies voor toegang op afstand waarmee gebruikers overal ter wereld toegang hebben tot hun systeem via mobiele apps of webportalen! Dit betekent dat u, of u nu op uw werk of op vakantie bent, gemakkelijk en veilig in realtime kunt controleren wat er in uw huis gebeurt. Dit geeft u extra gemoedsrust als het gaat om bescherming tegen mogelijke inbraken of indringers!

Geautomatiseerde alarmen en meldingen

Het beste aan het installeren van een professioneel beveiligingssysteem zijn de automatische alarmen en meldingen, die de gebruiker onmiddellijk op de hoogte stellen wanneer er verdachte activiteiten plaatsvinden in het pand – bijvoorbeeld wanneer bewegingsdetectoren worden geactiveerd door onbevoegde personen die proberen het huis binnen te komen via ramen/deuren, enz. Dit geeft huiseigenaren voldoende tijd om adequaat te reageren (bijv. contact opnemen met de plaatselijke autoriteiten) voordat er schade wordt aangericht!

Kortom, investeren in een betrouwbaar en geavanceerd alarmsysteem is het overwegen waard voor iedereen die zijn veiligheid en die van zijn gezin en eigendommen boven alles stelt! Met bescherming tegen potentiële inbrekers, verhoogde waarde van uw eigendom, kosteneffectieve investering, eenvoudige installatie, uitgebreide bewaking, toegang op afstand, automatische alarmen en meldingen – de aanschaf ervan kan u later een hoop ellende besparen!


Home Security Alarm System: 7 misvattingen ontkracht

Huisalarmsystemen worden steeds meer gevraagd door huiseigenaren om zich veilig te voelen. Ze zijn er in verschillende vormen, maten en functies – van bewegingsmelders en beveiligingscamera’s tot anti-diefstal alarmen voor uw deuren of ramen. Maar met zoveel informatie die beschikbaar is, kan het moeilijk zijn om feiten van fictie te onderscheiden. Hieronder behandelen we zeven veelvoorkomende misvattingen over alarmsystemen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Huisbeveiligingsalarmen zijn te duur

Een van de grootste misvattingen over huisalarmsystemen is dat ze te duur zijn. Hoewel dit een paar jaar geleden misschien waar was, dankzij de huidige vooruitgang en technologische ontwikkelingen in de industrie, zijn ze nu veel betaalbaarder dan vroeger. Veel beveiligingsbedrijven bieden pakketten aan met installatie, maatwerk, bewakingsdiensten en meer voor een fractie van de prijs van traditionele systemen.

Professionele installatie is vereist

Een andere veel voorkomende misvatting is dat een alarmsysteem alleen door een professional kan worden geïnstalleerd om effectief te zijn. Veel systemen worden geleverd met eenvoudig te volgen instructies die zelfinstallatie mogelijk maken voor degenen die liever of niet de middelen hebben om een professionele installateur in te huren. Op deze manier kunnen huiseigenaren hun systeem precies afstemmen op hun behoeften en voorkeuren zonder extra te hoeven betalen voor de arbeid of expertise van een derde partij.

Draadloze alarmsystemen zijn minder betrouwbaar

Over het algemeen worden draadloze alarmsystemen als minder betrouwbaar beschouwd dan bedrade systemen, omdat ze gevoelig zijn voor interferentie van andere elektronische apparaten in dezelfde omgeving, zoals telefoons of computers. Moderne draadloze alarmsystemen maken echter gebruik van geavanceerde technologieën waardoor ze even betrouwbaar zijn als hun bedrade tegenhangers. Ze bieden ook extra voordelen zoals draagbaarheid en installatiegemak, waardoor ze het overwegen waard zijn bij het zoeken naar een oplossing voor huisbeveiliging.

U kunt kiezen voor doe-het-zelf oplossingen in plaats van professionele.

Doe-het-zelf oplossingen kunnen aantrekkelijk zijn als het gaat om huisbeveiliging vanwege hun lage kosten en snelle installatietijden. Ze zijn echter vaak ontoereikend in vergelijking met professioneel geïnstalleerde oplossingen omdat ze beperkte functies hebben en geen toegang op afstand bieden (zodat de huiseigenaar het systeem overal vandaan kan bedienen). Bovendien kan het bij doe-het-zelf oplossingen ook ontbreken aan after-sales ondersteuning voor het geval er iets fout gaat of u vragen heeft over hoe het systeem werkt, dus professionele oplossingen zijn over het algemeen een betere keuze.

Buitenbewegingssensoren zijn niet nodig

Bewegingssensoren voor buiten zijn een belangrijk onderdeel van elk beveiligingssysteem, omdat ze huiseigenaren waarschuwen wanneer iemand het pand van buitenaf nadert – of het nu een inbreker is of iemand die gewoon de weg zoekt! Deze sensoren detecteren beweging, zelfs bij daglicht, maar kunnen ook detecteren of er in het donker iets is veranderd (bijv. iemand die op de loer ligt), waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn, zelfs als u al bewegingsmelders in uw huis hebt geïnstalleerd.

Gecontroleerde systemen bieden geen bescherming

Er wordt vaak gedacht dat bewaakte systemen geen bescherming bieden omdat ze alleen een alarm afgeven wanneer een professioneel bewakingsbedrijf wordt ingelicht – maar dit is niet waar! Bewaakte systemen activeren nog steeds een lokaal alarm, wat betekent dat inbrekers waarschijnlijk zullen vluchten als ze het alarm horen, terwijl buren die het alarm horen weten dat er iets mis is en 911 bellen, waardoor de reactietijd wordt verlengd voordat de autoriteiten ter plaatse zijn.

Alle inbrekers weten hoe ze het huisbeveiligingsalarm kunnen omzeilen.

Deze mythe houdt het midden tussen overdrijving en regelrechte onwaarheid! Ook al hebben sommige inbrekers gespecialiseerde kennis over het omzeilen van bepaalde soorten huisalarmen, zoals codes van toetsenborden of raamsensoren, de meeste criminelen nemen niet de nodige tijd of moeite, omdat er in de meeste buurten eenvoudigere doelen zijn, zoals ontgrendelde deuren of open ramen! Ook hebben de meeste moderne alarmsystemen een ingebouwde diefstalbeveiliging die speciaal is ontworpen om inbraakpogingen te weerstaan, zodat uw veiligheid gegarandeerd is, ongeacht het type inbreker waarmee u te maken heeft!

Alarm

Home alarm systemen zijn van onschatbare waarde voor elk huishouden, waardoor u de gemoedsrust dat uw gezin veilig is, terwijl het afschrikken van potentiële diefstal pogingen door het waarschuwen van de autoriteiten als er iets gebeurt terwijl je op het werk / school / etc. Ondanks verschillende misvattingen over deze nuttige apparaten, hebben huiseigenaren tegenwoordig meer opties dan ooit tevoren – van eenvoudige doe-het-zelf-systemen tot professioneel bewaakte oplossingen die precies zijn afgestemd op hun behoeften en voorkeuren!


Alles wat u moet weten over alarmsystemen in huis.

We willen ons allemaal veilig voelen in ons huis. En een van de beste manieren om uzelf, uw gezin en uw bezittingen te beschermen is een huisalarmsysteem. Hier volgen enkele veelgestelde vragen over deze systemen en de antwoorden daarop.

Wat is een huisalarmsysteem?

Een huisalarmsysteem is een elektronisch apparaat dat een inbraak in een gebouw of gebied detecteert. Wanneer het systeem wordt geactiveerd, gaat er een alarm af dat mensen in de omgeving waarschuwt voor het ongeoorloofd binnendringen. Afhankelijk van hoe het systeem is ingesteld, kan het alarm ook een meldkamer waarschuwen, die dan passende maatregelen kan nemen, zoals het sturen van politieagenten om de indringer te onderzoeken en aan te houden.

Hoe werkt een alarmsysteem voor thuis?

De basiscomponenten van de meeste alarmsystemen zijn bewegingsdetectoren en deur- of raamsensoren. Bewegingsdetectoren detecteren beweging binnen hun bereik en geven een hoorbaar alarm af als iemand het beveiligde gebied binnendringt. Deur- of raamsensoren detecteren wanneer een deur of raam is geopend en laten in dat geval een alarm afgaan, zodat iemand die op verboden terrein is, wordt gepakt voordat hij schade kan aanrichten of iets kan stelen. Andere veel voorkomende componenten zijn sirenes, camera’s en afstandsbedieningen waarmee u uw huis overal ter wereld kunt bewaken via een smartphone of computerapp.

schrikken alarmsystemen dieven af?

Ja! Studies hebben aangetoond dat inbrekers veel minder geneigd zijn om in een huis in te breken als het een zichtbaar beveiligingssysteem heeft. Dit komt omdat criminelen een voorkeur hebben voor gemakkelijke doelen en zichtbare alarmsystemen hen ervan weerhouden om in te breken uit angst om op heterdaad betrapt te worden of vervolgens door de autoriteiten te worden opgespoord via de CCTV-beelden die tegenwoordig aan veel systemen zijn gekoppeld. Zelfs als een inbreker erin slaagt uw beveiligingsmaatregelen te omzeilen, zal een hoorbaar alarm buren en voorbijgangers waarschuwen, die dan zelf actie kunnen ondernemen of onmiddellijk de hulpdiensten kunnen bellen – wat de pakkans aanzienlijk vergroot!

Welk type moet ik kiezen voor mijn huis?

Het belangrijkste is dat u een systeem kiest dat aan uw behoeften voldoet en binnen uw budget past. Veel systemen worden geleverd met aanpasbare functies zoals extra camera’s en sensoren, zodat u ze specifiek kunt afstemmen op de grootte en indeling van uw huis. Dit betekent dat u niet te veel geld uitgeeft aan functies die u niet nodig hebt, en dat u uzelf niet kwetsbaar maakt door niet alle gebieden nauwkeurig genoeg te dekken met te weinig componenten! Er zijn ook ‘slimme’ huisbeveiligingssystemen die online toegangscontrole via smartphones mogelijk maken, zodat u op afstand dingen kunt controleren en meldingen kunt ontvangen als er verdachte activiteiten worden gedetecteerd tijdens uw afwezigheid – het zou dus ideaal zijn om een systeem te vinden dat bij uw levensstijl past!

Zijn huisbeveiligingsalarmen betaalbaar?

Ja – moderne technologie maakt tegenwoordig zeer betaalbare opties mogelijk, ongeacht het budget! De meeste bedrijven bieden veel verschillende pakketten met verschillende niveaus van bescherming tegen verschillende prijzen – dus je moet in staat zijn om iets te vinden dat past bij zowel wat je kunt veroorloven en het niveau van bescherming die u zich comfortabel voelt met voor uw woning! De huidige markt biedt zelfs ‘DIY’ (Do It Yourself) kits waarmee huiseigenaren met enige technische kennis hun eigen systeem kunnen installeren en daarbij geld kunnen besparen in vergelijking met professionele hulp – het is dus de moeite waard uw onderzoek te doen voordat u een van beide routes kiest!

Heb ik een professionele bewakingsdienst nodig voor mijn alarmsysteem?

Nee – hoewel deze diensten extra veiligheid bieden door ervoor te zorgen dat medewerkers van de centrale snel reageren wanneer inbrekers proberen in te breken in beveiligde huizen, meestal binnen enkele minuten na het afgaan van een alarm – zijn ze niet essentieel, omdat de meeste systemen zijn uitgerust met vele functies zoals afstandsbedieningen waarmee huiseigenaren hun eigen veiligheid kunnen beheren zonder de noodzaak van interventie van buitenaf indien nodig! Ook zijn veel moderne alarmsystemen uitgerust met sirenes die luid genoeg zijn om potentiële indringers af te schrikken, zodat er geen extra bewakingsdienst nodig is, die vaak tegen extra kosten beschikbaar is!

Heb ik een vergunning nodig om een huisalarmsysteem te installeren?

Dat hangt af van waar u woont, aangezien de plaatselijke voorschriften een vergunning voor de installatie kunnen vereisen, vooral als er wijzigingen aan de bestaande infrastructuur, zoals bedrading, nodig zijn; hetzelfde geldt voor extra apparaten zoals bewakingscamera’s. Het is altijd het beste om eerst contact op te nemen met de gemeente om te bepalen of een vergunning nodig is voor de installatie, zodat u aan de veilige kant bent tijdens het hele proces, ongeacht waar u woont, hoe dan ook!