De directe warmte van de infrarood sauna

De genezende kracht van de infrarood sauna: gebruik de directe warmte voor uw optimale gezondheid | De directe warmte van de infrarood sauna

Wilt u ontgiften, uw cardiovasculaire gezondheid verbeteren en gewrichtspijn verlichten zonder sterke medicijnen te hoeven nemen? Dan is een infraroodsauna de juiste oplossing voor u. Dit unieke type sauna gebruikt de directe warmte van infraroodstralen in plaats van traditionele stoom en biedt een verscheidenheid aan wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen.

Een ver-infrarood sauna is ontworpen om langere golflengten van energie uit te zenden, specifiek in het ver-infraroodspectrum, die diep doordringen in de weefsels en organen van het lichaam. Dit zorgt voor een effectievere ontgifting, een betere doorbloeding, minder ontstekingen en een betere verlichting van de spieren. Studies hebben ook aangetoond dat regelmatig gebruik van een infraroodsauna kan helpen bij de behandeling van chronische aandoeningen zoals fibromyalgie, artritis, chronisch vermoeidheidssyndroom en psoriasis.

Oplossing tegen vermoeidheid: Infraroodcabine

Waarom een infraroodcabine gezond is

Infrarood Sauna Prijzen – Vergelijk modellen

De directe warmte van de infraroodsauna helpt de spieren te ontspannen en spanningen te verlichten, terwijl de zuurstofvoorziening in het hele lichaam wordt verbeterd. Naast de fysieke voordelen kan de infraroodsauna ook de geestelijke gezondheid bevorderen door een gevoel van ontspanning en stressverlichting te geven.

de directe warmte van de infrarood sauna

Beste infraroodcabines: 5 dingen om te overwegen

Infrarood sauna’s zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt door de vele potentiële gezondheidsvoordelen die eraan verbonden zijn. Een van de belangrijkste factoren om deze potentiële gezondheidsvoordelen te bereiken is echter te weten hoe een infraroodsauna het best kan worden gebruikt. Hier volgen vijf belangrijke tips voor iedereen die een infraroodsauna veilig en effectief wil gebruiken.

Infraroodcabine kopen in Wortegem-Petegem

Infrarood sauna Dentergem

Infraroodcabine kopen in Merelbeke

Infraroodcabine Eeklo

Infraroodcabine kopen in Brakel

Infrarood sauna Jabbeke

Infraroodcabine Brakel

Ken uw warmtebron

Het belangrijkste bij het gebruik van een infraroodsauna is misschien wel dat u uw warmtebron kent. De directe warmte van de infraroodsauna dringt diep door in het lichaam, waardoor het meer gebieden kan behandelen dan een conventionele sauna. Dit betekent dat de infraroodsauna onder meer spierpijn en ontgiftende effecten beter kan verlichten. Het betekent echter ook dat u voorzichtig moet zijn wanneer u een sauna gebruikt, want oververhitting kan problemen veroorzaken zoals duizeligheid of misselijkheid. Daarom is het belangrijk om informatie in te winnen over het gebruikte type kachel en de warmteafgifte voordat u de sauna ingaat.

Doe het rustig aan

Als u voor het eerst een infraroodsauna gebruikt, kunt u het beste langzaam beginnen en de tijd die u in de sauna doorbrengt na verloop van tijd verlengen. Zoals eerder gezegd kan de directe hitte van de infraroodsauna problemen veroorzaken als u er niet aan gewend bent of er te lang achtereen in verblijft. Daarom raden wij aan te beginnen met een paar minuten per sessie en dit na verloop van tijd te verhogen (idealiter niet meer dan 20-30 minuten per sessie). Door uw tolerantieniveau geleidelijk te verhogen, zou u maximale vooruitgang moeten kunnen boeken zonder negatieve bijwerkingen te ondervinden.

Hydrateren voor de training.

Zoals bij elke oefening of activiteit met verhoogde lichaamstemperatuur is voldoende hydratatie van cruciaal belang bij regelmatig gebruik van een infraroodsauna – vooral omdat deze bekend staat om zijn ontgiftende werking op het lichaam, waarvoor extra vocht nodig is tijdens het gebruik om zowel effectief als veilig te zijn. Daarom raden wij u aan voor elke saunasessie veel water te drinken, zodat u tijdens de sauna niet uitgedroogd raakt. Als u zich tijdens de training duizelig of misselijk voelt, raden wij u ook aan onmiddellijk te vertrekken totdat deze symptomen zijn verdwenen, en daarna ook voldoende te drinken.

Monitor uw polsslag

Een van de grootste voordelen van de infrarood sauna is dat het uw hartslag verhoogt op een vergelijkbare manier als sporten door uw lichaamstemperatuur te verhogen (zonder dat u zich fysiek hoeft in te spannen). Hoewel dit veel gezondheidsvoordelen oplevert, zoals een betere bloedsomloop en een groter cardiovasculair uithoudingsvermogen, is het toch raadzaam om tijdens elke saunasessie regelmatig uw polsslag te controleren, omdat deze gevaarlijk hoog kan worden als hij niet goed wordt gecontroleerd. Zorg er dus voor dat u tijdens uw sessies zo nu en dan uw polsslag controleert, zodat u te allen tijde weet waar deze staat – als deze ongewoon hoog aanvoelt, moet u onmiddellijk stoppen totdat deze weer binnen een veilig bereik ligt.

Neem pauzes tussen de sessies.

Zoals bij alles wat lichamelijke inspanning vereist, is het bij regelmatig gebruik van een infraroodsauna raadzaam om tussen de saunasessies door regelmatig te pauzeren, zodat de spieren/weefsels op de plaatsen die aan de directe warmte van de saunakachel worden blootgesteld, niet worden beschadigd door overbelasting of overmatige vermoeidheid, wat later tot pijnlijke gevoelens kan leiden. Zorg er dus voor dat u na elke sessie extra tijd uit de verwarmde omgeving neemt voordat u er weer aan begint – ideaal is om tussen elke sessie ten minste 2-3 dagen te laten zitten, zodat u tussendoor voldoende rust/herstel krijgt.

Door deze vijf belangrijke punten in gedachten te houden, zou iedereen veilig moeten kunnen genieten van alle potentiële gezondheidsvoordelen van regelmatig gebruik van een infraroodsauna, zonder onnodige risico’s te nemen. Dus waar wacht je op? Koop er vandaag nog een en begin morgen de vruchten ervan te plukken – denk de volgende keer dat u in de buurt van een sauna komt aan bovenstaande tips, anders heeft u misschien hulp nodig om er daarna weer uit te komen…. 😉


De directe warmte van de infraroodsauna: tips voor een succesvolle aankoop

Infraroodsauna’s worden steeds populairder omdat mensen manieren zoeken om zich te ontspannen en hun algehele welzijn te verbeteren. Directe infraroodsauna’s zijn een van de populairste soorten sauna’s, omdat ze een reeks gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een betere bloedsomloop, een betere huid en zelfs gewichtsverlies. Maar voordat u er de vruchten van kunt plukken, moet u ervoor zorgen dat u een kwalitatieve infraroodsauna koopt die lang meegaat en u alle gezondheidsvoordelen biedt. Hier volgen enkele tips om u te helpen de best mogelijke sauna te kopen.

Infrarood sauna Aalter

Infraroodcabine kopen in Lede

Infrarood sauna Oostende

Infraroodcabine kopen in Jabbeke

Infraroodcabine kopen in Laarne

Infrarood sauna Hooglede

Infraroodcabine kopen in Kruisem

Doe je onderzoek

Een van de belangrijkste dingen bij het kopen van een infraroodsauna is dat u onderzoek doet. U wilt er zeker van zijn dat u precies weet welk type infraroodsauna het beste bij uw behoeften en budget past. Overweeg eerst de grootte van de ruimte waarin u uw sauna wilt hebben – hebt u een kleine eenpersoonssauna nodig of iets groters? Denk vervolgens aan zaken als wattage, temperatuurbereik, veiligheidsvoorzieningen en andere details zoals garanties of klantenservice. Misschien wilt u ook recensies lezen of praten met andere mensen die verschillende modellen hebben geprobeerd, zodat u kunt uitzoeken welk model geschikt is voor u. Na al dit onderzoek is het tijd om te gaan winkelen.

Begrijp de verschillende soorten

Een andere belangrijke overweging bij de aankoop van een infraroodsauna is het type directe warmte. Er zijn drie hoofdtypen: Nabij Infrarood (NIR), Midden Infrarood (MIR) en Ver Infrarood (FIR). Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om uit te zoeken welk type het beste bij uw behoeften past. NIR zendt kortere golflengten uit dan MIR of FIR maar dringt verder door in het lichaamsweefsel; MIR heeft middellange golflengten maar dringt minder diep door; FIR produceert langere golflengten maar dringt dieper door in het lichaamsweefsel dan NIR of MIR. Door deze verschillende types te leren kennen, kunt u ervoor zorgen dat u een model krijgt dat perfect aan uw behoeften voldoet.

Controleer de kwaliteitskenmerken | Infraroodcabine 2 personen | Tips

Wanneer u een infraroodsauna zoekt, moet u ook letten op bepaalde kwaliteitskenmerken, zodat u weet wat voor apparaat u krijgt. Probeer bijvoorbeeld, indien mogelijk, de stoelen en banken uit voordat u ze koopt – ze moeten comfortabel en stevig genoeg zijn om niet kapot te gaan bij regelmatig gebruik of na verloop van tijd problemen te veroorzaken. Let op hoeveel mensen er tegelijk in passen, en of er speciale voorzieningen zijn zoals Bluetooth-connectiviteit of instelbare verlichtingsniveaus om er zeker van te zijn dat hij aan toekomstige behoeften kan voldoen.

Bedenk de installatiekosten

Een infraroodsauna goed installeren kan een lastige zaak zijn – het is niet altijd gemakkelijk om iemand te vinden die weet hoe alles goed in elkaar past, zodat uw apparaat veilig en efficiënt werkt, zonder latere problemen. Dit betekent dat u zich vóór de aankoop moet informeren over de installatiekosten, want die kunnen de uiteindelijke kosten aanzienlijk verhogen als u dit niet van tevoren plant met een professionele installateur die u vertrouwt. Houd hiermee rekening wanneer u de prijzen van verschillende modellen vergelijkt, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Let op de details van de garantie

Lees voordat u voor een bepaald model kiest zorgvuldig de garantievoorwaarden. Zo weet u zeker dat u in geval van een probleem (bv. storing aan elektrische onderdelen) precies weet op welke uitkeringen u aanspraak kunt maken. Veel fabrikanten bieden garanties van 90 dagen tot 10 jaar, afhankelijk van hoeveel bescherming zij bieden – lees de dekkingsinformatie van elke fabrikant zorgvuldig door, zodat u later niet voor verborgen verrassingen komt te staan.

Vergelijk de prijzen zorgvuldig

Op het einde van de dag moet u de prijzen van de verschillende winkels zorgvuldig vergelijken wanneer u rondkijkt voor potentiële modellen – u wilt niet veel meer betalen dan nodig is, alleen omdat de ene winkel iets betere mogelijkheden biedt dan de andere. Neem de tijd om online naar prijzen te zoeken, en zoek dan zo nodig in plaatselijke winkels tot u iets vindt dat binnen uw budget valt zonder aan kwaliteit in te boeten.

De perfecte infraroodsauna vinden hoeft niet moeilijk te zijn met onze handige tips. Als u voldoende tijd neemt om grondig onderzoek te doen en de installatiekosten, garantie en prijsvergelijking zorgvuldig afweegt, kunt u kiezen tussen een goede deal en een slechte investering op de lange termijn. Neem ons advies hier dus serieus en pluk daarna de vruchten van de gezonde levensstijlkeuzes die u maakt.


De directe warmte van de infraroodsauna: 3 stappen om er optimaal gebruik van te maken.

Infraroodsauna’s zijn de laatste jaren steeds populairder geworden omdat mensen op zoek zijn naar meer natuurlijke manieren om zich te ontspannen en hun algehele welzijn te verbeteren. De directe warmte van de infraroodsauna is een van de meest opvallende kenmerken, en kan veel verschillende voordelen bieden, vooral bij correct gebruik. In dit artikel leggen we drie nuttige stappen uit om de directe warmte van de infraroodsauna optimaal te benutten.

De voordelen van de infraroodsauna

De directe warmte van de infraroodsauna heeft verschillende voordelen voor de gezondheid, want het helpt het lichaam te ontgiften door de hartslag en de zweetproductie te verhogen. Bovendien staat dit type warmte erom bekend een diepere ontspanning teweeg te brengen dan gewone stoom- of steensauna’s. Bovendien kan een infraroodsauna helpen stress en spierspanning te verlichten, waardoor het een ideale keuze is voor mensen met chronische pijn of andere lichamelijke kwalen. Door de lagere temperaturen (in vergelijking met traditionele methoden) zijn infrarood sauna’s bovendien veel veiliger en zachter voor het lichaam dan andere warmtetherapieën, aangezien er geen risico van oververhitting is.

Hoe haalt u het meeste uit uw infraroodsauna-ervaring?

Nu u enkele van de geweldige voordelen van een infraroodsauna kent, laten we eens kijken naar drie eenvoudige stappen die u kunt nemen om nog meer uit uw saunabeleving te halen.

Start heel langzaam

Zoals met elke nieuwe activiteit of sport, is het belangrijk om langzaam te beginnen met infrarood sauna’s – vooral als u het nog nooit eerder hebt gedaan. U moet altijd een arts raadplegen voordat u aan een nieuw gezondheidsprogramma begint. Als algemene regel geldt echter dat beginners in het begin niet langer dan 15 minuten in de infraroodsauna mogen doorbrengen en de duur van de saunasessies indien nodig geleidelijk moeten verhogen.

Hydratie en juiste kleding

Voldoende hydratatie is cruciaal in de infraroodsauna. Het helpt de lichaamstemperatuur te reguleren en zorgt ervoor dat gifstoffen en onzuiverheden tijdens de saunasessie efficiënter kunnen worden verwijderd. Het is ook belangrijk lichte kleding te dragen van ademende materialen zoals katoen, zodat u niet oververhit raakt in de sauna.

Vervolg met een afkoelingsperiode

Na elke saunasessie moet u buiten de sauna afkoelen. Dit geeft uw lichaam de kans om zich langzaam weer aan te passen aan de normale temperatuur zonder verrast te worden door plotselinge veranderingen in luchttemperatuur of vochtigheid. Een koele douche na elke sessie kan ook helpen om de hersteltijd tussen de sessies te verkorten en verlichting te bieden na een lang verblijf in het apparaat zelf.

Sluitende overwegingen om optimaal te profiteren van de directe warmte van een infraroodsauna.

Of u de sauna nu regelmatig gebruikt of slechts af en toe (bijvoorbeeld voor een groot evenement), met deze drie eenvoudige stappen haalt u het meeste uit elke saunasessie en maakt u deze over het algemeen aangenamer. Denk eraan: begin langzaam, drink veel vocht en kleed u passend als u in de sauna bent. Koel daarna buiten af, zodat uw lichaam niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen wanneer u weer buiten bent.


De ultieme gids voor infrarood sauna’s: antwoorden op uw 5 meest gestelde vragen.

Wilt u een infraroodsauna uitproberen? Dan heb je geluk. Hier beantwoorden we de zeven meest gestelde vragen over infraroodsauna’s en geven we u de informatie die u nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen.

Wat is een infraroodsauna?

Een infraroodsauna is een type sauna dat licht gebruikt om warmte op te wekken. Hij verschilt van traditionele stoom- of droge sauna’s omdat hij geen water of lucht gebruikt om warmte op te wekken. In plaats daarvan dringt de directe warmte van de infraroodsauna dieper door in het lichaam en zorgt voor intenser zweten dan andere soorten sauna’s. In een infraroodsauna worden speciale lampen gebruikt die infraroodgolven uitzenden. Deze golven worden geabsorbeerd door ons lichaam, zodat de warmte rechtstreeks wordt opgewekt en niet door de lucht die ons omringt.

Wat zijn de voordelen van een infraroodsauna?

Infraroodsauna’s bieden een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, waaronder een betere bloedsomloop, stressverlichting, ontgifting, gewichtsverlies en zelfs pijnbestrijding. Studies hebben ook aangetoond dat het gebruik van een infraroodsauna de teint en textuur van de huid kan verbeteren en ontstekingen in het hele lichaam kan verminderen.

Hoe lang moet ik in een infraroodsauna blijven?

De meeste deskundigen bevelen aan om 15 tot 45 minuten per sessie in de infraroodsauna door te brengen (afhankelijk van hoe comfortabel u zich voelt). Het is ook belangrijk om voor en na elke saunasessie voldoende te drinken, zodat u niet uitgedroogd raakt door overmatig zweten in de sauna.

Is het veilig om een infraroodsauna te gebruiken?

Absoluut – door de lage luchtvochtigheid (minder dan 20%) en de lage temperaturen (meestal tussen 110 en 140 graden Fahrenheit) worden ze over het algemeen veiliger geacht dan traditionele stoom- of droge sauna’s. Als u echter lijdt aan reeds bestaande aandoeningen zoals een hartziekte of hoge bloeddruk, moet u uw arts raadplegen voordat u een van deze apparaten gebruikt. Ook moeten zwangere vrouwen hun arts raadplegen voordat zij een infraroodsauna gebruiken, omdat de hoge temperaturen risico’s kunnen opleveren tijdens de zwangerschap.

Zijn er verschillende soorten infrarood sauna’s?

Ja. Er zijn verschillende soorten materialen en vormen voor wie een thuisunit wil kopen, waaronder keramische en koolstofvezelpanelen, beide populaire opties voor wie thuis een luxueuze ervaring zoekt. Er zijn ook draagbare toestellen van hout of stof die kunnen worden opgevouwen om ze op te bergen wanneer ze niet worden gebruikt – ideaal voor mensen die thuis niet genoeg ruimte hebben voor een vast toestel, maar toch alle voordelen van regelmatig gebruik willen hebben.